Appartementen en activiteitenruimten

Appartementen en activiteitenruimten Seniorenvereniging HEVO, Tulpstraat, Rosmalen

De activiteitenruimte aan de Azaleastraat, jarenlang de thuisbasis voor de Seniorenvereniging Hevo was verouderd ,te klein en toe aan een grondige renovatie. Ondersteund door de woningbouwvereniging De Kleine Meierij, heeft de vereniging voor de vervangende nieuwbouw gekozen.

De nieuwbouw , De Ontmoeting genoemd, is gesitueerd op de hoek tussen de Kamperfoeliestraat en Tulpstraat. Naast de verenigingsruimte, herbergt het gebouw nog 22 huurappartementen en een ondergrondse parkeergarage.

Het L – vormige gebouw is zorgvuldig ingebed in de kleinschalige woonbuurt in de massacompositie, bouwhoogte en de toepassing van baksteen als gevelmateriaal.

De plek van de verenigingsruimten binnen het geheel is goed leesbaar. Als tegenhanger van de bakstenengevels, zijn de gevels van de accommodatie opgetrokken uit hout en beton. De situering van de entree op de hoek accentueert het openbare karakter van de nieuwe verenigingsruimte, een uitnodiging om deel te nemen aan de vele activiteiten van de HEVO Seniorenvereniging.

opdrachtgever : woningstichting Kleine Meijerij, Rosmalen
architect: Branka Vuksanovic ( bij VAA )
opgeleverd: 2009